Chi Neng Qigong Reizen

Rustpunt in je drukke bestaan

STILTE & Chi Neng Qigong 

Vrijdag 24 januari t/m zondag 26 januari 2020

Ervaar wat een weekend STILTE met je doet

Verandering komt van binnenuit; ook al doe je de oefening voor de 100ste keer! Je gaat laag voor laag door fases en dát zal je veranderen. Laat daarom de externe verandering eens achterwege. Niet het externe verandert jou. Door zachtheid, ontspanning en stilte komt er RUIMTE in jouw interne waardoor je geest in beweging kan komen en jou een diepgewortelde oplossing zal bieden. Stilte is de eerste stap en effectief! 

Thema januari 2019 'jouw hartenergie' 

Dit weekend staat in het teken van het openen van jouw hart. Door gerichte oefeningen en meditaties ga je bewust contact leren maken met de intelligentie van je hart. Ga ervaren wat je met de zintuigen niet waar kunt nemen. Het gaat voorbij alles wat ons bekend is: weten(schap) voorbij mentale kennis. Je gaat ervaren wat je met deze kracht kunt doen en wat de effectieve gevolgen zijn. Laat je hart (weer) stromen, spreken en luister! 

Een aantal meditatie opnamen van de oefeningen ontvang je mee naar huis. 

LOCATIE 

Klooster De Weyst, Petrusstraat 21 te Handel (Noord-Brabant) 

Voormalig kapucijnen klooster De Weyst is sinds 1984 een bezinningsoord en is gebasseerd op de ideeë van Mahatma Gandhi, dit in overleg met de vertrekkende paters, Gandhi en Fransiscus hebben veel gemeen zo blijkt. 

Met een biologische moestuin en boomgaard streven Sid & Nella - de eigenaren van De Weyst - verantwoordelijkheid voor het milieu na. Zo wordt in De Weyst voor alle gasten vegetarische en biologisch gekookt, gebruik makend van verse groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. In de oude houtoven wordt voor jou nog elke dag op traditionele manier brood gebakken. Elke maaltijd, van Sid & Nella, is een heilzaam feestje voor je interne. Ook bij hen is de 5-elementen doorgedrongen in de keuken en kun je in de ochtend ook kiezen voor een warm ontbijt, probeer het eens uit! We doen na het eten zelf onze afwas en zorgen dat alles weer netjes in de kasten terug wordt gezet.

De Weyst is een rustige plek waar je kalmte gaat ervaren en daardoor zal je geest en lichaam vertragen; je gaat contact maken met je lichaam waardoor het makkelijker is met je aandacht diep naar binnen te gaan. De effectieve Chi Neng Qigong oefeningen en meditaties zullen je daarbij helpen te focussen en de Qi zal daarbij haar weg vinden en jou geven wat jij op dat moment nodig hebt. Deze combinatie brengt je in verandering en ontwikkeling en zal jouw helende vermogen in gang zetten. Naast een aantal korte inleidingen op dit thema bestaat het samenzijn uit: de Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong, meditaties, (buiten) loopmeditaties, reflectie-opdrachten, korte gesprekken. 

Dit weekend gaan we verstillen wat wil zeggen met momenten van stilte. Niet het gehele weekend is in stilte.

Wat ga je leren in dit weekend?

- door te vertragen ga je je verdiepen in de Chi Neng Qigong oefeningen 

- je geest & lichaam worden een en je verzacht waardoor je je volledig kunt ontspannen en er ruimte komt: ruimte voor jouw innerlijke stem 

- de dagelijkse bewegingen in te zetten vanuit jouw centrum, mentaal maar ook fysiek 

- met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen 

- wat het effect is van stilte en waarom we dat nodig hebben -

 eenvoudige oefeningen openen je hart, laat je hart spreken en luister

- hoe jouw bewustzijn werkt

Wat levert het je op

- een liefdevoller en zachter contact met je lichaam 

- je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een veranderend perspectief 

- je maakt een sprong in jouw eigen mate van bewustzijn 

- effectieve begeleidende oefeningen en meditatie geluidsopname voor jou thuis   

Ga mee op ontdekkingsreis en zie dit weekend als een avontuur, want dat is het: je lichaam en geest zullen je belonen! 

DATA

vrijdag 11 januari t/m zondag 13 januari 2019 

Aankomst vrijdag om 15.00 uur en vertrek zondagmiddag om 16.00 uur. 

PRIJS

€ 315,00/pp op basis van een 1-persoonskamer en volpension.

Je betaalt 75 euro aan bij inschrijving en 3 weken voor aanvang het resterende bedrag. 

- 2 overnachtingen met ontbijt 

- 2 x lunch 

- 2 x diner 

- koffie, thee en water 

- exclusief bed- en badlinnen (dekens zijn aanwezig) 


RECENSIES 

Els: de stiltereis met Emy was een mooie reis naar binnen met een hele fijne begeleiding. Je merkt aan alles dat Emy Qigong helemaal doorleeft en er heel erg veel over weet. Ze zorgt dat iedere deelnemer haar ruimte heeft om haar proces door te maken én voor een uitwisseling van ervaringen. Ze stimuleert je om in je eigen kracht te groeien. Ze heeft diepe wijsheid die ze genereus deelt en daarbij is niets menselijk haar vreemd wat haar heel sympanthiek maakt. De tijd die we in stilte doorbrachten, gaf de reis een bijzondere verdieping. 

Yvonne: ik heb genoten van het weekend. Ik zou en zal het stilte weekend beslist aanbevelen bij mensen. Een weekend is een mooie periode om te oefenen in stil zijn, niet te lang maar ook niet te kort. Het biedt een mooie gelegenheid om echt naar jezelf te kijken en luisteren zonder dat het echt zwaar wordt. Als docente/begeleidster verstaat Emy de kunst om een sfeer te creeren waarbij ieder zichzelf mag zijn, juist door je eens niet op de ander te richten. En, ondanks dat er niet gesproken wordt met medecursisten, ontstaat er een sfeef van geborgenheid, van eenheid. Erg bijzonder om zo te ervaren.  

Sophie: Het stilteweekend was zeer de moeite waard om mee te maken en te ondergaan. Even weg van alle afleidende media en ander zaken. Naar binnen gaan en je minder op anderen richten is zeer waardevol. Emy begeleidt het weeken op een zeer prettige en overtuigende manier en doet die met enorme inzet. Ze geeft je de ruimte jezelf te zijn en stil in je zelf te zijn. De omgeving van dit voormalig kooster past hier goed bij. 

 

0797