Qigong Reizen

Bewustwordingsprogramma's

STILTE & CHI NENG QIGONG WEEKEND 

Vrijdag 24 t/m zondag 26 november 2023

Ervaar wat een weekend STILTE met je doet

Verandering komt van binnenuit; ook al doe je de oefening voor de 100ste keer! Je gaat laag voor laag door fases en dát zal je veranderen. Laat daarom de externe verandering eens achterwege. Niet het externe verandert jou. Door zachtheid, ontspanning en stilte komt er RUIMTE in jouw interne waardoor je geest in beweging kan komen en jou een diepgewortelde oplossing zal bieden. Stilte is de eerste stap en effectief! 

Thema 2020 'jouw hartenergie' 

Dit weekend staat in het teken van het openen van jouw hart. Door gerichte oefeningen en meditaties ga je bewust contact leren maken met de intelligentie van je hart. Ga ervaren wat je met de zintuigen niet waar kunt nemen. Het gaat voorbij alles wat ons bekend is: weten(schap) voorbij mentale kennis. Je gaat ervaren wat je met deze kracht kunt doen en wat de effectieve gevolgen zijn. Laat je hart (weer) stromen, spreken en luister! 

Een aantal meditatie opnamen van de oefeningen ontvang je mee naar huis. 


LOCATIE

Groepscentrum 'De Weyst' is vernoemd naar een ondergrondse waterstroming in de regio Brabant en staat voor het volgen van een eigen weg, rustig, stil en soms zichtbaar ontspringend aan de oppervlakte. Het centrum is een van oorsprong Kapucijner klooster en sinds 1984 een groepsaccommodatie gerund door Sil & Nella. De accommodatie is eenvoudig en functioneel maar sfeervol. Je gaat erug in de tijd. Het klooster is van oudsher een onderkomen van stilte en rust, wijds, groot, vrede en kalmte. En dat voel je nog steeds. De trainingen zijn in de Yoga ruimte van het klooster. Deze ruimte heeft een gerenoveerde houten vloer met vloerverwarming en is voorzien van hoge ramen. Er zijn voldoende eenvoudige slaapkamers en gezamenlijk maken we gebruik van de toiletten en douches op de gang. De maaltijden worden geserveerd in de sfeervolle refter (zie foto rechtsboven) en zijn biologisch én vegetarisch. De verse groenten komen uit eigen biologische moestuin en fruit uit de boomgaard achterin de tuin. Het brood wordt gebakken in de traditionele houtoven. Nella kookt volgens de vijf-elementen en de ayurvedische kookkunsten. In de ochtend is er naar brood ook gelegenheid voor een warm ontbijt en dat is voor velen een heerlijke start van de dag. 


Wat ga je leren in dit weekend?

- door te vertragen ga je je verdiepen in de Chi Neng Qigong oefeningen 

- je geest & lichaam worden een en je verzacht waardoor je je volledig kunt ontspannen en er ruimte komt: ruimte voor jouw innerlijke stem 

- de dagelijkse bewegingen in te zetten vanuit jouw centrum, mentaal maar ook fysiek 

- met aandacht in je lichaam zijn en durven voelen 

- wat het effect is van stilte en waarom we dat nodig hebben -

 eenvoudige oefeningen openen je hart, laat je hart spreken en luister

- hoe jouw bewustzijn werkt

Wat levert het je op

- een liefdevoller en zachter contact met je lichaam 

- je dagelijks leven kunnen bekijken vanuit een veranderend perspectief 

- je maakt een sprong in jouw eigen mate van bewustzijn 

- effectieve begeleidende oefeningen en meditatie geluidsopname voor jou thuis   

Ga mee op ontdekkingsreis en zie dit weekend als een avontuur, want dat is het: je lichaam en geest zullen je belonen! 

DATA

vrijdag 25 t/m 27 november 2022

Aankomst vrijdag om 15.30 uur en vertrek zondagmiddag om 16.00 uur. 

PRIJS

€ 395,00/pp op basis van een 1-persoonskamer en volpension.

Je betaalt 95 euro aan bij inschrijving en 3 weken voor aanvang het resterende bedrag. 

- 2 overnachtingen met ontbijt 

- 2 x lunch 

- 2 x diner 

- koffie, thee en water 

- exclusief bed- en badlinnen (dekens zijn aanwezig) 


RECENSIES 

Marion: een negen als score geef ik dit weekend. De geleide meditaties zijn prettig, voelen veilig en vertrouwd en de oefeningen legt Emy in begrijpelijke taal uit. Met deze Chi Neng oefeningen het binnenste bereiken van jezelf was emotioneel voor mij maar heel waardevol, het gaf mij het laatste stuk van mijn proces wat inzicht en handvaten. Helemaal prima is de gastvrije accommodatie met eenvoudige slaapkamers. Ook het eten heerlijk, leerzaam en smakelijk gezond. Ik kijk al uit naar volgend jaar. 

Marianne: ik wilde heel graag meer weten over Qigong en dat is gelukt. Ik doe sommige oefeningen nu iedere dag en voel de energie stromen. Het eten is er geweldig, de accommodatie bijzonder, fijne sfeer en netjes. De uitleg en begeleiding van Emy zijn duidelijk, door de oefeningen langzaam te doen merk je inerdaad waar in je lichaam je iets voelt of niet voelt. Ik heb genoten van het weekend, het stil zijn in een groep is bijzonder. Thuis heb ik het regelmatig maar in je eentje is het toch echt anders. Het cijfer wat ik aan dit weekend wil geven is een 9=negen. 

Carmen: spannend vond ik het, hou ik dit wel een heel weekend vol? Dat bleek alleszins mee te vallen, mijn verwchtingen zijn overtroffen; behalve meer rust kwam er meer inzicht in mijn lijf en de processen. Het effect was en is nog steeds veel breder dan ik had verwacht. Fijn dat we door Emy mee werden genomen in de oefeningen en daardoor gaat alles stromen ook de goede theoreitsche onderbouwing helpt om alles te begrijpen, ook ná het weekend. Deze heelijke dagen krijgen van mij een hele dikke 8! 

Caro: Een aantal keren was ik al samen met Emy in Spanje. Ik dacht dat het niet mogelijk was om die ervaringen te evenaren, maar gewoon hier in de koude natte hollandse winter weet Emy ons ook binnen 3 dagen naar binnen te laten gaan, contact te laten maken en ons uiteindelijk als krachtige kraanvogels te laten vliegen. Mooie ervaring, cadeautje aan mezelf.

Els: de stiltereis met Emy was een mooie reis naar binnen met een hele fijne begeleiding. Je merkt aan alles dat Emy Qigong helemaal doorleeft en er heel erg veel over weet. Ze zorgt dat iedere deelnemer haar ruimte heeft om haar proces door te maken én voor een uitwisseling van ervaringen. Ze stimuleert je om in je eigen kracht te groeien. Ze heeft diepe wijsheid die ze genereus deelt en daarbij is niets menselijk haar vreemd wat haar heel sympanthiek maakt. De tijd die we in stilte doorbrachten, gaf de reis een bijzondere verdieping. 

Yvonne: ik heb genoten van het weekend. Ik zou en zal het stilte weekend beslist aanbevelen bij mensen. Een weekend is een mooie periode om te oefenen in stil zijn, niet te lang maar ook niet te kort. Het biedt een mooie gelegenheid om echt naar jezelf te kijken en luisteren zonder dat het echt zwaar wordt. Als docente/begeleidster verstaat Emy de kunst om een sfeer te creeren waarbij ieder zichzelf mag zijn, juist door je eens niet op de ander te richten. En, ondanks dat er niet gesproken wordt met medecursisten, ontstaat er een sfeef van geborgenheid, van eenheid. Erg bijzonder om zo te ervaren.  

Sophie: Het stilteweekend was zeer de moeite waard om mee te maken en te ondergaan. Even weg van alle afleidende media en ander zaken. Naar binnen gaan en je minder op anderen richten is zeer waardevol. Emy begeleidt het weeken op een zeer prettige en overtuigende manier en doet die met enorme inzet. Ze geeft je de ruimte jezelf te zijn en stil in je zelf te zijn. De omgeving van dit voormalig kooster past hier goed bij.