Qigong Reizen

Bewustwordingsprogramma's

Chi Neng Qigongreis week Andalusië 

 

Een compleet verzorgde bewustwordingsreis 

'me-time-for-you'

Vrijdag 29 september t/m vrijdag 06 oktober 2023


Energie opdoen in de de natuur van Andalusië

Deze zesdaagse reis staat in het teken van Chi Neng Qigong en jouw hartsverlangen. De prachtige natuur en de omgeving van het Spaanse Andalusië zullen zorgen voor en extra dimensie. Een ideale combinatie van ontspannen en genieten op het prachtige landgoed 'Cortijo San José' onder leiding van de nieuwe eigenaren Kells & Celi. 

Hieronder een indruk van een paar kamers, het nieuwe zwembad en een aantal zitjes:

6 dagen genieten in Zuid-Spanje

Zodra je de patio van de Cortijo binnenstapt valt er iets van je af en kom je in een oase van rust. In de ochtenden, middagen en avonden staan de Chi Neng Qigong oefeningen en meditaties centraal. Op de enorme veranda waar we aan een lange tafel van het eten genieten is ook een grote loungeplek gecreëerd waar de theorie aan bod komt. Het landgoed biedt veel ruimte met overal zitjes, in de zon of heerlijk in de schaduw. De cortijo ligt op een heuvel en vanaf elk terras heb je weidse uitzichten over de landerijen en olijfgaarden. Het is een unieke plek die door Celi & Kells met hart en ziel worden verzorgd, dat zie je niet alleen: je voelt het ook! 

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die met behulp van sierlijke, zachte en ontspannen oefeningen lichaam en geest versterken. De Qigong trainingen en de meditaties worden verzorgd door Emy Kremers. Sinds 2009 geeft ze wekelijks les aan 5 groepen en in 2011 organiseerde ze haar eerste reis naar dit landgoed. Naast de maandelijkse Chi Neng Qigong stilte workshops geeft ze ook kookworkshops volgens de TCM Vijf-elementenvoedingsleer en verzorgd Emy de praktijkdag als gasdocent bij Total Healt in de opleiding Chinfood. 

Met deze veelvuldige ervaring neemt ze jou mee op reis naar je binnenste. Elke ochtend trainen we terwijl de zon opkomt, vaak een van de mooiste momenten van de dag.

De zachte begeleiding en oefeningen brengen jou in een diepere staat van zijn. Ook de oefening de 'Cranes Walk' komt dagelijks terug. Deze loopmediatie doen we samen tussen de palmbomen in de patio waarbij we in een flow komen op prachtige muziek. De kunst van Emy is om eenieder op eigen kunnen en op eigen niveau te begeleiden. Met haar zachte stem en duidelijke instructies zal ze jezelf doen verwonderen wat jij wellicht niet voor mogelijk acht. 

Jouw gidsen op deze reis 

Het team bestaat uit Monique Mul en Emy Kremers. Wij nemen je mee in wat jou tegenhoudt om vanuit je kern te leven. We brengen je in contact met jouw hartsverlangen en voegen bewegingen toe in je persoonlijk proces van losmaken en ruimte innemen in zachtheid en ontspanning. Dat doen we o.a. met (helende) meditaties, voeding, Qigong, vergevingssessies, los-laat-oefeningen, filosofische diepte gesprekken en je binnenwereld op een creatieve manier te tonen. Je gaat ín de groep, sub-groepjes en 1-op-1 aan de slag met wat er deze reis bij jou aan de orde komt en/of speelt. Soms heb je de keuze voor een 'workshop' en er is zeker ook vrije tijd om lekker te lummelen ergens op het landgoed of in een heerlijke hangmat te lezen of een dutje te doen aan het zwembad. Jij bent leidend in jouw proces!


Prijs

1.195 euro per persoon

De groep bestaat uit maximaal 15 personen. Je betaalt 395 euro aan en daarmee sta je op de deelnemerslijst. Het restbedrag voldoe je 8 weken voor de vertrekdatum.

Aanbevolen vliegtijden Transavia: Eindhoven-Malaga | heenreis: 15.10 - 18.00 uur | terugreis: 18.45 - 21.40 uur (het is uiteraard ook mogelijk om via een ander vliegveld naar Malaga te komen, houd wel rekening met de tijden i.v.m. de transfers naar en van het Landgoed) 


Prijs inclusief 

Prijs exclusief 


Persoonlijke uitgaven en kosten die niet staan onder 'prijs inclusief'

Vervoer vanaf vliegveld Malaga naar de accommodatie

Vliegticket (ik bied wel de service om deze voor jou te boeken)

7 overnachtingen in Cortijo San José op basis van een 2, 3 of 4-persoons kamers (1-persoons bedden)

7 x ontbijt (incl. koffie/thee, jus d'orange, melk), 5 x lunch, 7 x diners (incl. water, frisdrank, excl. alcoholische drank)

Persoonlijke verzekeringen (o.a. ziektekosten, reisverzekering: inclusief repatriëring en annuleringsverzekering) 

Je uitgaven op de dagtrip plenair en uitgave op vrije dag op de Cortijo of elders.

Begeleiding tijdens de gehele reis van 2 begeleiders: Monique Mul >> en Emy Kremers

Indien je persé een twee-persoonskamer wenst dan betaal je 95 euro pp toeslag Reviews

Marja | Qigongreis 2017 : Het waren bijzondere dagen tijdens de Qigongreis in september. Alles was uitstekend opgezet door Emy; heerlijke chinengen op diverse momenten van de dag, verhelderende uitleg over de 5 elementenleer, lekker relaxen. En dat alles op een mooie locatie met leuke zitjes om te genieten van de fraaie uitzichten en heerlijke maaltijden verzorgd door Kells en Celi. En las but nog least; het was een erg fijne groep! Ik heb er mooie en dankbare herinneringen aan.

Joke | Qigongreis mei 2017: Voor een ieder die van rust, ruimte en spirituele ontwikkeling houdt - met de beide benen op de vloer - is dit een hele mooie en rijke ervaring. Het heeft lang geduurd voor ik uiteindelijk ben meegegaan met Emy op deze Qigongreis. Ik ben super blij dat het uiteindelijk nu gelukt was. Het was een heerlijke ontspannen mooie warme vakantie. Met liefdevolle medereizigers op een mooi landgoed. De gastvrouw en heer hebben ons echt verend en met al onze wensen rekening gehouden. Super lieve, spontane mensen die hun gasten een thuis gevoel geven. En dat samen met de enthousiaste lieve en warme Emy die ons door de oefeningen leiden en ons wegwijs maakte in de theorie van de 6 elementenfilosofie maakt dat het een heerlijke ontspannen mooie vakantie was. Alles was super geregeld door haar. Top! Een echte aanrader.

P.R en R.R | deelnemers 6-daagse Qigongreis 2015 : Een uitstekende reis, alles verliep vlotjes en zéér relaxed. Theorie van de oefeningen niet gemist, prima om de vorm van beelden en uitwisseling te doen (De waarden van Daode). Prima accommodatie, rust en weidsheid en hartelijkheid van Gé en Susan de gastheer en -vrouw. Hippiehuisje is top. Verwachtingen zijn meer dan uitgekomen: prettige kennismaking met Qigong in een prachtige omgeving en bezoek aan steden. Mooie mix! Dit maakt dat ik door de oefeningen dichter bij mezelf kon komen en mij kon openstellen in de groep, een ontzettend fijne groep. Het was een cadeau!

Puck | Deelnemers Qigongreis 2014 en 2015 en 2016: Doe je zelf een groot kado en laat je meevoeren met deze reis. Je komt herboren terug :-)

Kitty | deelnemer Qigongreis 2015: Wat ben ik ontzettend blij met mijn spontane aanmelding. De voorpret, de reis, de plek, de oefeningen, de sfeer, het gezelschap, de napret, maar vooral: de balans en de vrede voelen en vasthouden: ik had het allemaal niet willen missen. 

Karin | deelnemer 6-daagse Qigongreis 2014 en 2015 en 2016: wéér voor herhaling vatbaar! Het was thuiskomen en nog meer genieten dan vorig jaar! 6 dagen is ook heel fijn; niet te lang niet te kort. Helemaal goed dus. 5 waarden Daode op deze manier, met de muziek en de foto’s heel fijn,  prettig en mooi. 5-elementen voedingsleer erg leuk en interessant. Nieuwsgierig naar méér. En de begeleiding: Caro, lieve warme hartelijke gezellige vrouw! Ik kan nog veel van je leren. Emy, lieve warme hartelijke gezellige vrouw én vriendin! Je hebt me mee kunnen nemen naar een ander level xxx

Carla | deelnemer 6-daagse Qigongreis 2015, 2016 en 2017: Wat een topweek, verrassend hoe de waarden van Daode op deze manier worden behandeld. Het was fijn om samen met deze groep te oefenen en Emy en Caro zijn onderdeel van de groep en dat voelt goed. Voor mij zelf te weining geoefend. De accommodatie is zeer prettig. Ik voel me weer heerlijk rustig van binnen en ben opgeladen om mijn leven weer verder te leven.

Sjaak | deelnemer 6-daagse Qigongreis 2015: De accommodatie is super, jammer van de machines op de achtergrond ivm de olijfoogst. Caro geeft volle aandacht, de diepte in met de theorie en het is mooi hoe Emy daar deskundige aandacht aan geeft tijdens de oefeningen. Een reis met inzichten, ontroering, inzichten, blijdschap en fysieke kracht.

Lianne | deelnemer Qigongreis 2015: Door alle drukte in mijn leven is het moeilijk om jezelf rust te geven en aandacht aan jezelf te geven, goed voor jezelf te zorgen. Deze 6 dagen hebben ervoor gezorgd dat mijn lichaam en geest gereset werden zodat ik er tegenaan kan. En geleerd heb dat het ook anders kan. Caro en Emy, bedankt voor de mooie week.

Ellen en Ruud | deelnemers 6-daagse Qigongreis 2011 en 2012: Op een onwaarschijnlijk mooie plek beleefden we grote stilte en rust. Omdat de temperatuur tamelijk hoog was hadden we prachtige sessies in de vroege ochtend, uitkijkend over kilometers Spaanse hoogvlakte, in een onmetelijke ruimte, zowel voor oog als oor. De reis was prima verzorgd, alles was geregeld en de accommodatie is schilderachtig en gastvrij. Het enige minpuntje was het gebrek aan airco. Heerlijk eten. De instructrice Emy Kremers is zeer kundig en ervaren. Ze roept vertrouwen op.

Caro | Qigongreis 2010, 2012, 2013 en 2014.....daarna als co-trainer: Zonder echt een cursus te volgen ben ik met Emy meegegaan op Chi Neng reis naar Spanje. Het was beide keren zo inspirerend dat ik daarna een jaar lang bijna elke dag mijn dag startte met een vaste oefening. Het vormde een rustpunt in mijn dag en hielp mij om mijn focus helder te houden. Ik kan mijn energie veel bewuster sturen dan ik voor mogelijk hield en sta daardoor veerkrachtiger in het leven. 

Chi Neng Qigong & Cortijo San José

Adem in, adem uit.

Luister naar elk geluid.

Neem de Chi in je op.  

Hoor de hop.

 

Het licht is helder en fel.

De zon verwarmt je al snel.

Met de armen wijd,

Wordt je hart verblijd.

 

Wervel voor wervel daal je af,

Nek gestrekt als een giraf.

Je handen nemen op uit de aarde,

Energie met een nieuwe waarde.

 

Licht kom je weer omhoog,

Je armen openen met een wijde boog.

Golfbewegingen maken.

In trance geraken.

 

Bij het wiegen,

Zie je van alles voorbij vliegen.

Je vindt opnieuw contact.

In jezelf wordt van alles opgepakt

 

En als de focus dan even verdwijnt,

Is er een lach die verschijnt.

Met een blij gemoed,

Wordt de zon weer begroet.

 

 Met gesloten ogen speuren,

Ontdek je prachtige kleuren.

Alles verzacht,

Herwint aan nieuwe kracht.

 

Je blijft in stilte staan,

Om los te laten, verder te gaan.

Een rustig moment,

Van alles afgewend.

 

Adem in, adem uit.

Luister naar elk geluid.

Neem de Chi in je op.  

Hoor de hop.

 

Chi Neng Cortijo San Jose,

Onderkant formulier

Neem ik mijn verdere leven mee.

  

  Judith Bos 

  Groningen 

   (deelneemster 2016)