Chi Neng Qigong Reizen

Bewustwordingsprogramma's

Emy Kremers-van der Vorst Chi Neng Qigong docent | Vijf-elementen voedinsadviseur

"Het is een kunst om gezond, soepel en tevreden (gelukkig) oud te worden!"

Chi Neng Qigong (CNQ) is vanaf het eerste moment sinds 2007 mijn rustpunt geworden. Daarvoor beoefenend ik circa 10 jaar Hatha- en Raja Yoga. Na een tijd kon ik de disipline om yoga te doen net meer echt oppakken. Een zoektocht naar iets nieuws.... En dat bracht mij bij Chi Neng Qigong. Ná de eerste les voelde ik direct resultaat. Ik integreerde CNQ in mijn dagelijks leven en door de dag te beginnen en af te sluiten blijf ik in evenwicht, letterlijk en figuurlijk.

Daarom beesloot ik de opleiding te gaan volgen; ik had er zoveel profijn van. Al snel raakte ik zo enthousiast dat ik 2009 CHi Neng Uden oprichtte. Op een eenvoudige wijze kun jij ook leren om je lichaam en geest te ontspannen, te voeden en verzorgen zodat beide éé zijn. Mijn man, dochter en mijn omgeving varen er wel bij. CNQ is zo allesomvattend en krachtig, graag deel ik deze totaliteitstheorie en beweginsleer met jou! 

CNQ is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een lichamelijke bepering omdat je veel met je mind, je hart én je ziel aan de slag gaat. Zowel individuele begeleiding als in groepsverband geef ik les. Ook verzorg ik bij bedrijven engergy-workshops en organiseer ik 6-daagse Qigongreizen en stilte retraites naar Andalusië én de Pyreneeën waar je op fantastische plekken kunt ontspanne zodat je met 'inzichten voor het leven' weer naar huis gaat. 

Om nog meer te inzicht te krijgen in deze Oosterse materie heb ik mijn diploma's behaald van de Basis Vakopleiding (TCM) Traditionele Chinese Medicne bij Qing Bai Academie met als specialisme vijf-elementen voedingsleer bij Jutta Koehler in 2014. In mijn lessen ontvang je ook recepten volgens deze leer op zo op verschillende wijze je levenskracht te optimaliseren: we eten maar liefst 3 keer per dag, maar vullen we of voeden we ons lichaam? In 2016 heb ik ook de orhomolucaire voeding bestudeerd en me verdiept in de darmflora (microbioom dieet). Steeds meer mensen zijn zich bewust van de positieve en negatieve invloeden die voeding heeft op de darmbadteriën. Deze kennis, in combinatie met de 5-elementen voedingsleer deel ik graag met je; je kunt bij me terecht voor individueel voedingsadvies en kookworkshop in puur koken met kruiden en specerijen. 

Met Qigong én vijf elementen voedingsleer leer je weer bewust en met aandacht er voor je lichaam te zijn. Het is de kunst om gezond, soepel en tevreden (gelukkig) oud te worden! 


IMKE